top of page

LEEF REGELS

Goede afspraken maken goede vrienden

1

Tijdens alle activiteiten die door de chiro georganiseerd worden, draagt iedereen zijn/haar chiro-uniform. Dit versterkt het groepsgevoel en kan je met trots tonen dat je in de chiro zit. Voor nieuwe leden hoeft dit natuurlijk niet meteen.

2

De chiro-activiteiten starten wekelijks om 14u30, de leiding voorziet pas toezicht vanaf 14u15. De leiding kan dus ook niet instaan voor eventuele ongevallen die zouden gebeuren voor dit tijdstip.

3

Als je naar de chiro komt, neem je deel aan alle activiteiten! Er zal soms wel eens een spelletje zijn dat je wat minder graag doet, maar dat is geen reden om aan de kant te gaan zitten. Als je een bepaalde activiteit zou willen doen, dan mag je dat altijd voorstellen.

4

Tijdens het vieruurtje krijgt iedereen een frisdrankje of fruitsap. Met je inschrijving krijg je een drankkaart met 10 vakjes. Zijn jouw vakjes opgebruikt, dan neemt de leiding contact met je op voor een nieuwe drankkaart.

5

Meegenomen versnaperingen eet je op tijdens het vieruurtje. Koekjes mogen. Snoep is niet toegestaan maar indien je dit meeneemt deel je dit met de ganse groep.

6

Tijdens de formatie (= opening) gaat iedereen op een mooie lijn bij zijn afdeling staan, neemt de juiste houding aan (d.w.z. linkervoet vooruit, handen op de rug, mondje dicht) en zingt daarna het chirolied uit volle borst mee met de leiding. https://chiro.be/sites/default/files/songs/music-scores/natuurleuk.pdf

7

Op het einde van de namiddag helpt iedereen mee het lokaal op te ruimen en gaat dan rechtstreeks naar huis. Indien er iets gebeurd op een weg die niet de kortste naar huis is, of op een tijdstip dat buiten de chiro-uren valt, dan is de chiro niet meer verantwoordelijk (verzekering).

8

Wanneer er een activiteit wordt georganiseerd waarbij we ons met de fiets moeten verplaatsen blijven alle leden tussen de twee leid(st)ers en rijden met maximum twee naast elkaar. Als je met de fiets naar de chiro komt, neem je ook telkens een fietsslot mee, zodat je jouw fiets op slot kan doen. Wij zijn NIET verantwoordelijk voor diefstal of schade aan niet beveiligde fietsen... Zorg ook dat je fiets wettelijk in orde is

9

Het speeltuintje is enkel toegankelijk tussen 14u15 en 14u30. Tijdens het vieruurtje kan je er ook gaan spelen indien er een leid(st)er met je meegaat. Na de chiro-uren zijn wij niet meer verantwoordelijk voor dingen die in en rond het speeltuintje gebeuren.

10

Omdat de chiro ook z’n steentje wil bijdragen tot een proper milieu vragen we aan al onze leden om geen afval op straat te gooien.

11

Aan onze “mobiele” leden delen we mee dat de leiding niet verantwoordelijk is voor schade, diefstal of het verlies van gsm-toestellen.

12

De Tito’s mogen regelmatig frietjes blijven eten op de chiro. De leiding zal dit steeds een week op voorhand meedelen. Voorzie dus voldoende zakgeld om deze te bekostigen. Het is echter geen verplichting om te blijven eten! De Keti's & Aspi’s mogen iedere week samen met de leiding frietjes blijven eten.

Leefregels: Doe mee
bottom of page